golvslipning

Slitna golv till slipning

Slitna golv till slipning

Golven i våra hem får utstå mycket. Så länge man inte bokstavligen talat klättrar på väggarna, så är det golven som får ta mest stryk. Man går, trampar och står ju på dem hela tiden. På natten kan golven få vila, om det nu inte är fest och de får bära massor av dansande fötter. Med tanken på denna konstanta användning av golven är det inte underligt att de slits snabbt. När man tittar på golven i ens hem hittar man ganska fort spår av livet.

 

Spår av livet

Ja, golven bär spår av livets minnen. En repa av den där tunga sekretären man släpade hem efter en vild budgivning på auktion, en fuktskada på köksgolvet när man i all hast glömde kranen på, med proppen i – och så ett litet konstverk i tusch signerat yngsta barnet. Tråkiga, lustiga, roliga och härliga minnen. Minnen sliter på golven och de behöver kanske slipas till ordentligt. När en golvslipning är i nära antågande bör man fundera på om det bästa alternativet kanske är att ta hjälp av proffs. Om man inte redan har en hel del kunskaper inom detta område så är svaret ofta ja på den frågan.

 

 

Proffs kan golvslipning

När ett golv skall slipas är det inte så enkelt som att bara plocka fram slipmaskinen och sätta igång. Nej, det krävs lite mer än så. Till exempel måste man kontrollera det nuvarande skicket på golvet och hur tjockt det är. Olika golv kan slipas olika många gånger. Om man inte är den första som bor i bostaden är det inte så lätt att veta hur många gånger golvet slipats tidigare. Men ett proffs kan med olika trix ta reda på detta. Behöver man hjälp med golvslipning i Göteborg finns Hisingens golv som alternativ. De hittar man här: https://www.hisingensgolv.se/.