Auktion

Sälj på auktion i Piteå

Sälj på auktion i Piteå

Ibland vill man göra sig av med en möbel, ett klädesplagg eller ett konstverk. Man kanske inte riktigt har plats för eller uppskattar det längre. Det kan vara ett bra tillfälle att tjäna en slant. 

Man kanske rensar ut inför en flytt, röjer i sitt förråd eller går igenom ett arv eller dödsbo. Då kan man hitta saker som inte riktigt passar in i ens eget liv och som går att sälja. Ha inte dåligt samvete – det som den ena tröttnat på och inte längre värdesätter kan vara en riktig skatt för någon annan.  

Vad ska man sälja var?

Beroende på vilken sorts sak eller möbel det rör sig om, och beroende på hur mycket tid och energi man har, finns olika alternativ för att sälja grejen. En Ikea-garderob kanske säljs bäst på Blocket. Den moderna danska designstolen och den handsnickrade byrån från 1800-talet kan man istället få värderad och såld via ett auktionshus. 

En klänning från H&M kanske säljs bäst på Tradera medan en vintage designerklänning eller äkta designerväska också passar bättre att sälja på en auktion. Många auktionsföretag gör värderingar av sakerna de tar emot. De kan också vara till hjälp när man själv är osäker på hur mycket något är värt.

 

Gör det inte svårare än vad det är

Att sälja på auktion behöver inte alls vara särskilt svårt. Det finns fler auktionsfirmor än man kan tro och ett auktionsföretag kan finnas på nära håll. Det går till exempel att sälja på Auktion i Piteå. Vissa firmor kan även erbjuda sig att komma och hämta sakerna åt en, vilket såklart är en trevlig tjänst.

En annan fördel med att hitta ett auktionshus nära där man bor är ju att man själv smidigt kan åka dit och kanske hitta sitt egna nästa fynd. Har du inget att sälja kan du köpa istället.