plattsättning

Plattsättning i Karlstad

Plattsättning i Karlstad

På senare år har det blivit mer och mer populärt att använda plattor i en mängd olika miljöer och lokaler. Kommer du ner mot Medelhavet så kan du se hur många bostäder har enbart plattor i alla rum. Där är man inte riktigt än i detta land, men plattor börjar mer och mer ta marknadsandelarna när det gäller golvbeklädnad. Plattor som tidigare mestadels användes på golvet i badrum och möjligen även i tvättstugor eller uterum.

Idag kan du välja att lägga plattor även i köket och hallen. Men det finns även de som väljer att ha plattor i hela bostaden. Ofta i kombination med golvvärme, som gör att golven blir varma och sköna på vintern. Och på sommaren, när man stänger av golvvärmen, så blir golven istället mycket svala och sköna under de varmaste sommardagarna. De dagar när du trånar efter all möjlig svalka som du kan hitta i din bostad.  

 

Vackra golv med klinker

Väljer du ett golv av klinker, eller någon annan platta, så kan du få en betydligt bredare palett att välja bland än om du istället väljer någon annan typ av golv. De som arbetar med plattsättning i Karlstad, som exempelvis https://www.xn--kakelivrmland-hfb.se/kakel-varmland, är vana vid att hantera även andra plattor. Det kan vara större marmorplattor eller mindre mosaik, som man kan sätta i ett flertal olika mönster och med olika tekniker.  

Det är även möjligt att blanda plattor med ett levande material, som plankgolv. Och du kan även välja att göra vissa infästningar som extra dekor i ditt golv. Men plattsättning är inte enbart till för golv utan man använder samma teknik om man ska sätta plattor på väggen. Det är vanligt i badrum och över köksbänkarna. Båda är platser där det lätt kan stänka upp smuts, och plattor är betydligt enklare att rengöra än de flesta andra material som finns.