golvslipning

Nya rum

Nya rum

Så här på hösten känner många att det är en tid av förändring. Mycket sätter igång under hösten som till exempel skolstarter och många aktiviteter påbörjar en ny termin. Många kan känna att även ens utseende kan behöva en uppdatering, som exempelvis en ny hårfärg eller en ny höstgarderob. Det är härligt när man känner att det händer grejer och förändringar kan verkligen ge ny energi. En annan sak man kan göra är att förändra i hemmet. Att ändra om i hela hemmet kan vara både dyrt och tidskrävande, men varför inte välja ut ett rum att göra om.

Det bästa är att börja från grunden, flytta ut alla möbler och saker från rummet, det är alltid lättare att hålla på om det är fritt från prylar. Att måla eller tapetsera om kan verkligen förändra ett rum, välj en färg eller ett mönster som du gillar och inte kommer att tröttna på i första taget. Anpassa den också efter vad du har för kulörer på möblerna som du ska ha i rummet. Något som man kanske inte alltid tänker på är hur mycket golvet gör för ett rum, att lägga in ett nytt golv eller att slipa ett befintligt trägolv kan verkligen fräscha upp hela utrymmet. Söker du golvslipning i Lomma så finns där Sveriges äldsta golvsliparfirma som har funnits i branschen i mer än 60 år. 

När golvet är slipat samt väggar och eventuellt tak är nymålat så är det bara att börja möblera. Att köpa nya möbler kan vara väldigt kostsamt så man kan istället  piffa upp de gamla med nya dynor, kuddar, filtar eller färg (en trämöbel kan enkelt få nytt liv om man målar om den). Tavlor, växter och små inredningsprylar gör väldigt mycket för att sätta personlig prägel på ett rum utan att det kostar en förmögenhet.