fönster

Nya fönster öppnar upp hemmet

Nya fönster öppnar upp hemmet

editorial

Man tänker inte på skillnaden förrän bytet är klart. Ljuset kommer in på ett annat sätt och rummet lyser upp. Det är väl lite som när man sitter i ett rum och skymningen faller, då märker man inte att det blivit mörkare förrän någon tänder en lampa.

Det finns många anledningar till att byta ut sina gamla fönster. Kanske behöver hela huset en ansiktslyftning och då faller det sig helt naturligt att byta ut de gamla fönsterbågarna mot nya fräscha. Nya fönster är alltid mer lättskötta och de isolerar också bättre än de äldre så man gör en dubbel vinst.

Många som bor i gamla hus med vackra allmogefönster tvekar att byta för det skulle förändra husets utseende alldeles för mycket. Kontaktar man ett företag som arbetar med fönster, exempelvis http://goteborgsfonster.se/, så upptäcker man att det finns nytillverkade fönster som passar in i alla stilar.

 

 

Fönster ger karaktär åt en byggnad

Gamla hus vill ha fönster som passar in, men om man bygger nytt finns det mycket att välja på. Moderna byggnader kan ha stora strama fönster med stort ljusinsläpp. Anlitar man ett seriöst företag som kan det där med fönster så vet de vad som passar bäst.

Alla fönster tillverkas i material av högsta kvalitet så det kommer att dröja innan det blir dags för ett nytt byte. Detaljer som beslag och gångjärn är tillverkade för att passa just det fönster de sitter på och har tidsenlig design. 

Ljusinsläppet är viktigt under den mörka årstiden. Det är då man vill släppa in ljus så mycket som möjligt men samtidigt hålla kylan ute. Nytillverkade måttanpassade fönster håller huset dragfritt och isolerar genom att ha glasrutor med bästa isolerande förmågan. 

Fönsterbytet blir en investering på många sätt. Det höjer husets värde om man skulle sälja och det sparar in på värmekostnaderna.