golv

Lacka golvet – och tånaglarna

Lacka golvet – och tånaglarna

En förfärligt förbisedd kroppsdel hos människan är hennes fötter. Kanske för att fötterna geografiskt sett är så långt placerade från tankecentralen? När placeringen är så distanserad från hjärnan är det kanske lätt hänt att glömma bort de där två avstickarna längst ut på kroppen, vem vet? Men fötterna förtjänar verkligen mer uppmärksamhet än så. För faktum är att de både bär och transporterar människan var hon än ska här i livet. För att visa dem tacksamhet bör man tänka på var vi sätter ner dem när vi väl kommer hem. Vilket golv måste de då vandra på?

 

Förtjänta av schysst underlag

Ja, fötterna förtjänar verkligen ett bra underlag att vandra på. Med tanke på alla vedermödor de måste besegra genom vardagen och livet – regn, för trånga skor, isande snö, hundbajs, tuggummi, snusprillor och skoskav – så är det minsta de kan kräva ett schysst golv när de väl kommer innanför dörren hemma. De får vandra på slitna underlag tillräckligt mycket ändå, utanför hemmet. Så hur ser ditt golv ut där hemma egentligen? Är det ett golv värdigt dina fötter?

 

 

Behandla golvet av tacksamhet

Om svaret är nej på frågan borde verkligen en översyn av golvet göras. Är det gammalt och slitet, repigt eller bara riktigt fult? Vad det än är kan det fixas till genom att behandla det. För behandling golv i Stockholm finns Sundbybergs golv och reparationer som ett fint alternativ. Precis som att fila och smörja in fötterna, kan man fila och smörja in golvet. Eller slipa och olja, rättare sagt. Det går såklart att använda olika slags oljor, med färgpigmentering i olika nyanser, men det kan exempelvis även lackas eller lutas. Allt efter tycke och smak. Så ta och behandla golvet, i tacksamhetsskuld till fötterna. När golvet är färdiglackat, kan man sedan lacka tånaglarna i en matchande kulör.