köksluckor

Köksluckorna sätter kökets atmosfär

Köksluckorna sätter kökets atmosfär

När vi inreder våra vardagsrum och sovrum påverkar ett flertal komponenter helhetsintrycket rummet ger. Väggar, golv och möbler bidrar likvärdigt till miljöns känsla, och därför är det viktigt att balansera dessa olika delar för att skapa en harmonisk samklang.

I köket fungerar saker och ting lite annorlunda. Visst bidrar väggar och golv även till kökets helhetsintryck, men här finns en annan komponent som huvudsakligen sätter prägel på rummet: köksluckorna. Om du tycker att det låter felaktigt eller överdrivet, kan du se det som att köksluckorna utgör en stor del av kökets väggyta.

 

Tänk efter innan du väljer

Visualisera köksluckorna i ditt eget kök. Om luckorna har träfärg, tänk dig att de byts ut mot luckor i en glansig, grå finish. Om köksluckorna är lackerade i en stark färgnyans, till exempel tomteröd eller gräsgrön, tänk dig att luckorna istället målas i vitt. Hela rummet får en ny karaktär när köksluckornas byts ut. Välj därför dina köksluckor noggrant, utifrån den stil du vill att rummet ska ha. Om du önskar dig ett rustikt, lantligt kök kan du välja luckor i en vacker träfärg, och om du är ute efter en modernare känsla kan du välja luckor som är målade i vitt eller i en dov blå eller grå färg.

 

 

Handtagen ska vara både snygga och praktiska

Även handtagen på köksluckorna påverkar stilen i köket. När du väljer handtag är det viktigt att tänka på praktiska faktorer såväl som utseende. Vilka typer av handtag anser du är mest bekväma och enkla att hantera? Att välja bekväma handtag kommer att spara dig onödig stress i vardagen. Om du funderar på att byta ut dina köksluckor, besök Köksluckan AB för att få inspiration.

Kom ihåg att ett byte av köksluckor är ett enkelt sätt att ge ditt kök ett lyft, som dessutom är mindre tidskrävande än andra typer av renoveringar.