bostad

Hyr ut din bostad smidigt och säkert

Hyr ut din bostad smidigt och säkert

Som bostadsrättsägare kan det vara mycket som talar emot att sälja sitt hem. Även om man bestämt sig för att prova lyckan på en annan ort så kan det kännas väldigt svårt att släppa sin lägenhet, speciellt om den är belägen i Stockholm eller Göteborg där det kan vara svårt att få tag på ett nytt boende om man en dag vill återvända. Istället för att sälja så kan man hyra ut sin bostad under en bestämd period eller tillsvidare. För någon som aldrig hyrt ut tidigare så kan det dock kännas lite krångligt, till exempel bara en sån sak som att sätta en rimlig hyra.

Hur vet man vad bostaden är värd?

Saker som spelar in i vilken nivå en hyra hamnar på är bland annat boendets läge, i ett lugnare och finare område ligger hyrorna såklart högre jämfört med i ett område där det är väldigt stökigt och nedgånget. Även närhet till kollektivtrafik kan öka nivån medans för mycket buller från exempelvis trafikerade vägar och förbipasserande tåg sänker den. Närhet till skolor, förskolor, butiker, apotek med mera har också stor påverkan på värdet och framförallt avgör bostadens standard vad priset kan hamna på. 

Företag med koll på priser och uthyrning

Har man varken erfarenhet av att hyra ut eller sätta pris på bostäder så kan det vara smidigast att ta hjälp från experter inom området. Passion for Homes är ett företag som kan hjälpa till med allt från att sätta ett rimligt pris på hyra till att hitta den perfekta hyresgästen. Deras fastighetsmäklare och Housing Coordinators hjälper till att sätta rätt hyra på bostaden. 

Passion for Homes sköter sedan visning av bostaden och länkar samman hyresvärdar med rätt hyresgäster på ett tryggt och säkert sätt. När en bra matchning har gjorts så hjälper de till med att upprätta hyresavtal och gör dessutom bakgrundskoll på hyresgästen. Läs mer om deras tjänster på https://www.passionforhomes.se/hyra-ut-din-bostad.