Ytterdörrar

Hur en ytterdörr med fönster kan förhöja ditt hem

Hur en ytterdörr med fönster kan förhöja ditt hem

När du väljer fönster i din ytterdörr så får du både skönhet och funktion i ett. I stället för att ha ett titthål så kan du lätt se vem som står utanför din dörr och bestämma ifall du vill öppna eller ej. Men det är också en detalj som gör att din dörr får mer liv och blir vackrare, vilken typ av utformning du än väljer. Så välj och vraka gärna ordentligt innan du väljer ytterdörr med fönster till ditt hem.  

 

Mer eller mindre glas

Även om du väljer en dörr med mycket glas i så kan du känna dig fullkomligt trygg. De ytterdörrar som har infogat glas håller en mycket hög säkerhetsklass som skiljer sig rejält från den dina fönster har. Dessutom brukar dörrarna ha ett slags lås som gör att även om du slår sönder glaset så kan du inte öppna dörren. Därför behöver du aldrig oroa dig för den aspekten när du väljer ytterdörr till ditt hem. 

Kanske vill du även följa upp glaset i dörren genom att infatta rutor vid sidan om eller ovanför dörren. Det gör att du får en öppnare och trevligare hall där alla gäster känner sig välkomna.

 

 

Allt glas i samma stil

Genom att välja ett glas, och en dörr, som harmonierar med fönstren kan du få en helhet som bidrar till hemmets skönhet. Om du har spröjs på dina fönster så är det viktigt att du även har det på din dörr. Men det gäller endast ifall glaset på dörren är så pass stort att det går att sätta spröjs i samma rutor som på fönstren. Däremot kan du gärna bryta av mot övriga huset och fönstren när det gäller färgen på din ytterdörr. Det blir som ett smycke om du tar upp alla färger men bryter av något i dörrens färg.