bänkskiva

Hitta en snygg bänkskiva i Malmö till köket

Hitta en snygg bänkskiva i Malmö till köket

editorial

Till skillnad från i många andra länder där man oftare träffar sina vänner ute på restaurang, bjuder vi i stället ofta hem vänner på middagar och fester. Tillställningar som inte sällan också slutar just i köket. Genom att satsa på en bänkskiva av ett mer exklusivt material som dekton, glas, natursten eller keramik får köket det där lilla extra som passar både till vardag och fest.

Bänkskivan har stor betydelse för kökets utseende och stil och idag är det också vanligt att man låter bänkskivan gå ända upp på väggen för att också fungera som stänkskydd. Det ger ett stilsäkert och elegant uttryck, samtidigt som det är väldigt praktiskt då stänk på väggar annars kan vara svårt att få bort. Bänkskivor som dekton, glas, natursten eller keramik finns i många olika färger vilket gör det enkelt att hitta en bänkskiva som passar den övriga köksinredningen. 

 

image

 

Vilken bänkskiva är mest praktisk?

När man väljer bänkskiva till sitt kök måste även tänka på tålighet och praktiska saker som underhåll. En stenskiva av marmor, kalksten eller granit är tålig för värme. Då sten också är ett naturligt material är varje bänkskiva unik med sina egna mönster och skiftningar. Både marmor och granit är porösa stenar vilket gör att de måste impregneras för att stå emot spill, och särskilt känsliga är de för sura vätskor som vinäger, citron och vin. 

Mest tålig av alla bänkskivor är dekton, som är en konstgjord stenskiva som består av olika mineraler som i sig är naturliga. Dekton har i stort sätt obegränsad livslängd och klarar både hög värme och slitage. Den unika beläggningen gör också att fläckar inte fäster och att smuts lätt torkas bort. För den som letar bänkskiva i Malmö till sitt kök och vill veta mer om olika stenskivor, har exempelvis denna butik ett bra utbud; https://smartkok.se/bankskiva-malmo/.