Handelsträdgård

Handelsträdgård med stort utbud av plantor

Handelsträdgård med stort utbud av plantor

editorial

För den som ska köpa plantor till rabatten eller anlägga en hel trädgård så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Först och främst gäller det att välja plantor som klarar av den växtzon som man bor i. Men vänder man sig till en riktig handelsträdgård brukar detta inte vara några problem. Det gäller däremot att hålla koll på väderstreck och om växtplatsen är solig eller i skugga. Detta eftersom vissa plantor älskar solljus, medan andra trivs bättre i halvskugga eller skugga. 

Det bästa är om man ritar en enkel skiss över trädgården eller rabatten och tar med den till handelsträdgården. Måtten på rabatten eller ytan där det ska planteras bör också stå med. Då blir det enkelt att sedan räkna ut hur många plantor som behövs. Det som är extra bra med att vända sig till en riktig handelsträdgård är att de har utbildad personal som kan hjälpa till att välja växter, men också komma med goda råd och tips om skötsel. 

 

image

 

Olika typer av plantor

Handelsträdgård eller plantskola som det också heter, driver ofta upp sina plantor själva. Detta för att de ska bli riktigt livskraftiga och av bra kvalitet. Många av plantorna som säljs är fleråriga, så kallade perenner. Men en plantskola säljer även träd, buskar, gräs, och ibland även krukväxter som till exempel pelargoner. 

Man kan även få hjälp med flera trädgårdstjänster

Vissa handelsträdgårdar erbjuder även olika trädgårdstjänster som hjälp med att plantera eller att anlägga en trädgård. Men också saker som utläggning av gräsmatta och grävning av trädgårdsland eller rabatter. De kan även fixa trädgårdsgångar och uteplats genom plattläggning och annat stenarbete. För den som gärna vill ha en fin trädgård men som inte riktigt själv hinner med trädgårdsarbetet kan handelsträdgården även fixa klippning av gräsmatta, riva mossa, beskära fruktträden, kratta löv, och mycket mer.