Måttanpassade Garderober

Ha måttanpassade garderober för alla typer av rum

Ha måttanpassade garderober för alla typer av rum

editorial

Garderober har en viktig funktion i hemmet. Att därför låta skräddarsy garderoberna så att de passar bostaden, rummet och det som förvaras i dem, kan påverka känslan och hur man uppfattar bostaden. Med rätt stil på de måttanpassade garderoberna uppfattas de ofta också som lite lyxigare, vilket också kan ha en inverkan på värdet på bostaden. 

Själva idén med måttanpassade garderober är att få garderober som passar och fungerar där man vill placera dem. Bor man i villa är det inte ovanligt att man placerar sovrummen på övervåningen där det ibland också är snedtak. Det lutande taket kan göra det svårt att utnyttja utrymmet optimalt, och det är oftast omöjligt att få in vanliga standardiserade garderober. Men genom att måttanpassa garderoberna kan man få det precis som man vill. 

image

Viktiga saker att tänka på

Vill man beställa måttanpassade garderober kan det vara bra att fundera över vad som ska förvaras i dem och hur det ska förvaras. Vill man exempelvis hänga upp byxor och tröjor, eller föredrar man att förvara dem liggandes på hyllor? Men det är också viktigt att tänka på utseendet då man väljer måttanpassade garderober. Färgen på garderobsdörrarna har stor betydelse för hur man uppfattar rummet, likaså materialet. Ibland vill man att garderoberna ska synas ordentligt och sticka ut, medan man i andra fall föredrar en mer diskret lösning med måttanpassade garderober som smälter in och nästan blir en del av väggen. 

Det finns flera företag som säljer måttanpassade garderober och där man kan välja olika typer av inredning, färger och material. Men då det kostar lite extra med måttanpassade garderober eftersom de är specialtillverkade för varje enskild kund, gäller det att också tänka på kvalitet. Detta då man vanligtvis använder garderoben dagligen, och dörrar och lådor måste tåla att öppnas och att dras in och ut.