gräsmatta

Grönt är skönt

Grönt är skönt

Så brukar man faktiskt säga om just färgen grönt. Det stämmer väl kanske om man nu då tycker om färgen grönt vill säga. Men när det kommer till gräsmattor, då brukar de allra flesta människor vilja ha den grön och fin på alla sätt. En gräsmatta som blivit brun och torr under sommaren ser ju faktiskt inte speciellt trevlig ut, eller hur? Sedan så är det inte heller speciellt skönt att gå på när den blivit så där torr och frasig. Man behöver ta hand om sin gräsmatta för att den ska frodas och växa och fortsätta vara så där fin som man vill ha den. 

 

Gödsla eller så nytt

Man kan absolut gödsla sin gräsmatta under våren eller hösten, för att den ska växa och frodas ordentligt. Kanske har det försvunnit gräs från vissa partier av gräsmattan och man inte vill det ska se så naket ut just där, då är det bra att så lite nytt gräs, alltså sätta nya gräsfrön på just den platsen. Eller varför inte ta och anlägga en helt ny gräsmatta på rulle? Det går faktiskt att göra så också, särskilt om man haft dåligt med gräs över flera ställen under en lång tid eller om man helt enkelt vill anlägga gräs där det aldrig har vuxit något förut. 

 

 

Experthjälp

Det finns ju faktiskt sådana människor som kan extra mycket om just gräs och dess behov för att frodas. Alla kan vi inte vara experter på allting men då är det väl tur att det finns de som är det på just gräsmattor, eller hur? Ta dig in till en butik eller ta kontakt med ett företag som sysslar med detta och be om råd, tips och hjälp för att hjälpa din gräsmatta lite på traven. De har erfarenhet och kompetens nog att hjälpa dig lyckas med din gräsmatta.