Auktion

Förena nytta med nöje på en auktion

Förena nytta med nöje på en auktion

Det kan vara riktigt nervkittlande att delta på en auktion. Att ha sett ut ett föremål man gärna vill ha, men inte vet om man kommer kunna köpa innebär en viss vånda. På en auktion kan det finnas allt från billigt krimskrams till riktiga designklassiker. Om man har tur kan man ropa hem verkliga godbitar för en billig peng, men det är helt beroende på vilka andra besökare auktionen har. Om flera är intresserade av samma sak kan det bli en hetsig och en intensiv budgivning där ingen vill förlora. Risken finns då att man bjuder lite mer än man först tänkt, men det kan det vara värt för att gå vinnande ur striden.

 

Möjlighet att sälja och skänka

Förutom att gå på auktion för att själv ropa in föremål kan man också sälja vissa saker via auktionshusen. Till många firmor kan man också skänka bort hela dödsbon, vilket kan vara ett bra alternativ om bohaget inte har ett speciellt högt värde. Då kommer personalen från auktionsfirman och röjer och tar med sig allt för försäljning. Det är ett sätt att själv slippa rensa och sortera bland alla saker. 

 

 

Ett sätt att värna om miljön

Slit-och-slängtiden är nu förbi och allt fler vill undvika att handla nyproducerat. På så vis kan man värna om jordens resurser samtidigt som man får en mer unik inredning än om man köper allt i de stora möbelvaruhusen. Det man ska tänka på innan man bjuder på en auktion är att kontrollera skicket. Det är inte roligt att ropa hem en vas som ser vacker ut på avstånd men som visar sig vara både sprucken och flammig i glasyren. Många gånger kan man titta på föremålen innan själva auktionen startar. För den som är intresserad av att gå på auktion i Luleå finns exempelvis företaget Norrbygdens Auktionsbyrå.