Handelsträdgård

Drömjobbet på en handelsträdgård

Drömjobbet på en handelsträdgård

Är du en kreativ person som älskar att arbeta med händerna i jorden? Gillar du att skapa vackra saker och att vistas i naturen? Då skulle du passa alldeles utmärkt att säsongsarbeta på en handelsträdgård. Tänk dig att få vistas bland växter hela dagarna som avger nytt och fräscht syre. 

Det sägs att vi mår extra bra när vi tillbringar mycket tid nära natur och levande växter. Det beror förstås på syret de producerar. Dessutom finns en stark koppling mellan oss och naturen. Vi är ju alla sprungna ur naturen och består i grund och botten av samma energier – vi behöver naturen och den oss.

 

Som i en djungel

Att vistas i stora växthus hela dagarna kan tyckas magiskt, som att leva i en riktig djungel. Beroende på vilken typ av växter det finns kan det vara väldigt fuktigt och bli lite tufft i längden. Då är det en fördel om du kan växla din arbetsdag och även stå i planteringarna utomhus.

En handelsträdgård driver ju upp många blommor själva, men köper även in från olika leverantörer. En stor del av jobbet består av att flytta om plantor och blommor så att de får rätt mängd ljus, jord och vatten. 

 

Gröna fingrar och öga för skönhet

Det kan ibland vara ett tungt arbete – att flytta runt större buskar och träd. Samtidigt är det en fröjd för ögat och själen att se alla dessa växter hela dagarna. Det naturligt gröna påverkar oss på ett lugnande sätt, samt alla vackra blommor i olika färger och former.

Drömmer du om att jobba på en handelsträdgård så ska du ta chansen och söka arbete. Använd dig av nätet och sök upp en trädgård på en plats där du vill vara. Kanske vill du flytta eller kanske vill du ha nära hem. Kolla till exempelvis upp denna: http://www.stangatradgard.se/.