fönster

Dags att köpa nya fönster?

Dags att köpa nya fönster?

Att byta fönster på sin villa eller sitt fritidshus är måhända inte den roligaste investeringen man kan tänka sig – men väl en viktig sådan. Fönster fyller både en viktig praktisk funktion och ett estetiskt syfte, varför val av nya fönster bör göras med omsorg. 

Hur vet man när det är dags att byta fönster då? Hur lång livstid har fönster rent generellt? Fönster av bra kvalitet håller vanligtvis ganska många år, förutsatt att man tar hand om dem och fräschar till dem med ny färg och nya tätningar lite då och då. Börjar det dra kallt från fönstren trots upprepade åtgärder, eller om kostnaderna för uppvärmning börjar sticka iväg – ja, då kan det vara dags att byta. 

 

Välj rätt fönster till ditt hus

Smaken är som baken, brukar det heta. Och det gäller även vid val av fönster förstås. Idag finns mängder av olika stilar, utföranden och typer av fönster att välja mellan och att hitta rätt kan vara lättare sagt än gjort.

Ett bra tips är att utgå från husets stil i övrigt och välja fönster utifrån det. Har du till exempel ett funkishus kanske inte spröjsade fönster i sekelskiftesstil harmoniserar allra bäst, liksom alltför moderna fönster kan passa mindre bra till ett äldre hus.

Med det sagt är det till syvende och sist förstås viktigast att välja de fönster du tycker bäst om. Köpa fönster är trots allt en ganska stor investering och ingenting man gör alltför ofta, varför det är viktigt att man känner sig nöjd med sitt val. 

 

 

Vänd dig till en bra återförsäljare

Bra kvalitet är a och o när det kommer till fönster. Var därför noggrann med att köpa fönster från en bra återförsäljare, där du kan vara säker på att både rutor och ramverk håller hög standard. Närmaste återförsäljare av fönster hittas enkelt via en sökning på nätet.